Beeldhouwen is mijn andere passie

Vakmanschap en creativiteit

Beeldhouwen is naast grafische vormgeving mijn andere passie. Fysiek en mentaal hard werken, heerlijk! Ik maak zowel figuratief als abstract werk en ga steeds op zoek naar de essentie van het beeld. Met veel gevoel voor vakmanschap en creativiteit zet ik me hier voor in. Ik zoek het experiment op en combineer graag hardsteen met natuurlijke materialen zoals touw en hout. 

 

Kernwaarden

Tijdens het beeldhouwen voel ik me sterk en authentiek en kom weer helemaal in balans. Onderliggende thema's in mijn vrij werk zijn: oerkracht, energie, verbondenheid, tijd en vergankelijkheid. Naast dit vrije werk vind ik het ook leuk om in opdracht de kernwaarden en identiteit van een bedrijf te verbeelden.

 

Beeldtaal

Mijn beelden hebben een heldere vormentaal en een duidelijk handschrift.
Vormen en massa’s groeien van binnenuit, alles heeft relatie met elkaar en ook als het beeld op zijn kop staat wil ik dat het klopt. De huid komt er niet als een laagje overheen maar ontstaat vanzelf tijdens het aftasten van de vormen.

Mijn geoefende oog als grafisch vormgever komt me goed van pas. Kijkend naar grijswaarden en contrasten zie ik wat lichtval doet op het beeld, kijk ik en tik, kijk en tik-tik-tik, ritmisch in cadans. Maar val desnoods ook aan, gericht en met kracht.

Gereedschap

Mijn gereedschap loopt uiteen van kraspen en beitel tot slijptol en pneumatische hamer.
Pas als vorm en zeggingskracht voor mij klopt -de beeldtaal- laat ik los en zit mijn werk er op. Dan mag de kijker aan het werk en zijn eigen betekenis aan het beeld toekennen. Een uitnodiging om te kijken, voelen, vragen te stellen en er in te zien wat je wil zien.

 

Voor plaatjes en meer info, klik lekker door!

Heb je interesse in een beeld, een specifieke vraag of overweeg je een opdracht te plaatsen, stuur een bericht en we maken een afspraak.