Over Silvia

Mijn naam is Silvia Wientjes en ik heb een passie voor beeld en beeldtaal. Ik houd van heldere, leesbare vormgeving. "Less is more"

 

Ik heb eerst de lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid gevolgd in Tilburg en studeerde af met rotte perziken. Oftewel het thema "vergankelijkheid".

Vervolgens heb ik de kunstacademie Grafische-/Publiciteitsvormgeving in Breda met succes afgerond. Mijn eindexamenproject ging over het ontwikkelen van getalbegrip bij kleuters. Hiervoor had ik allerlei ruimtelijk materiaal ontworpen en gemaakt. Eén onderdeel daarvan is door de fabrikant van Montessori-materialen internationaal op de markt gebracht en meer dan 20 jaar verkrijgbaar geweest. Trots!

Lees hier meer over het bordspel "Quanty".

 

Tijdens mijn verdere loopbaan heb ik gewerkt voor diverse gerenommeerde ontwerp- en adviesbureaus. Met meer dan 25 jaar allround werkervaring mag ik mezelf wel SENIOR noemen ;-) Bekijk hier mijn Curriculum Vitae


Sinds 2016 ben ik als zzp-er aan de slag. Ik werk meestal als onderaannemer voor ontwerp- en marketingbureaus maar ook rechtstreeks voor mkb bedrijven. Ik heb me gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van Branded Templates in Word en Powerpoint. 

 

Ik werk met oog voor detail en kom altijd met passende oplossingen of verrassende alternatieven. Samen toewerken naar een fris en goed eindresultaat, daar krijg ik energie van!

 

Behalve het grafisch vormgeven houd ik van beeldhouwen, tekenen en fotograferen in de natuur. Tja... die passie voor beeld en beeldtaal.